Skådebanan Södra regionen har beviljats projektmedel från Ideell Kulturallians för att genomföra vår internationella bokvecka hösten 2021.

Projektet innebär att vi kan erbjuda modermålsklasser möjligheten att digitalt få besök av en barnboksförfattare med annat modersmål än svenska. Barnboksförfattaren ska prata om sitt författarskap och inspirera till vidare läsning och författande på modersmålet och i förlängningen även på svenska.

Tanken är att framöver kunna erbjuda någon form av internationell bokvecka i Skåne en gång om året. Det kan vara samma som i år eller uppbyggt på ett annat sätt, till exempel författarsamtal för en vuxen publik.

– Det är verkligen roligt att vår projektansökan i hård konkurrens med nästan 600 andra ansökningar blev beviljad, säger Mikael Widéen verksamhetschef på Skådebanan Södra regionen. Detta blir startskottet för en internationell bokvecka som ska återkomma varje år i någon form, fortsätter Mikael.

 

Ideell kulturallians stöttar lokal kultur runt om i Sverige i satsningen ”Kulturens kapillärer” som pågår under hela 2021. Det är 216 projekt som fått bidrag. Du kan följa projekten och ta del av resultatet på deras webbplats.  

Vill du veta mer eller samarbeta inför internationella bokveckan 2022?

Kontakta:

Mikael Widéen, verksamhetschef
mikael @ skadebanan.se