I juni dansar Skånes Dansteater ut i parker i Malmö och Lund. NOOK är en ny dansföreställning signerad italienska koreografen Fabio Liberti och har världspremiär i samarbete med Malmö Sommarscen 12 juni. Föreställningen spelas även under Sommarlund. Fler Malmöföreställningar planeras i augusti och i höst åker NOOK ut på turné, bland annat som skolföreställning.

Malmö Sommarscen släpper hela sitt program för 2021 på fredag 11 juni klockan 11.00 på sommarscen.se. Redan nu står det klart att Skånes Dansteater och dansföreställningen NOOK blir först ut i programmet 12 juni kl 19.00.

Om NOOK

Skånes Dansteater dansar ut i Malmös och Lunds parker med ett nytt verk av italienska koreografen Fabio Liberti. I NOOK blir dansande kroppar ett byggande kollektiv. Mitt i det gröna skapar gruppen en plats att vara tillsammans på. Men deras värld slutar aldrig att förändras. Omedvetet förvandlar de slingrande stigar till luriga labyrinter och bygger hinder för sin samexistens.

Om Fabio Liberti

Fabio Libertis prisbelönta dansföreställningar har visats på internationella scener och festivaler runt om i Europa. Han har skapat verk för danskompanier i Danmark, Tyskland, USA, Storbritannien och Sverige. Fabios verk har dessutom visat på de danska konstmuseerna Louisiana Museum of Modern Art, Charlottenborg Museum och Den Frie Centre of Contemporary Art.

Speldagar Sommarscen Malmö

7 föreställningar 12-20 juni. 
För datum och spelplatser se sommarscen.se. Där bokar du även din fribiljett. Alla föreställningar som kräver biljett på Malmö Sommarscen i år kommer att släppas via sommarscen.se klockan 12.00 två dagar före respektive föreställning.

Speldagar Sommarlund

4 föreställningar 22-23 juni i stadsparken, Lund.
För tider och mer information se sommarlund.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Varje fredag skickar vi ut vårt brev med nyheter inom kulturområdet. Främst om kultur i Skåne, men även kulturtips från andra delar av landet (som den här texten) eller världen.

Scroll Up