Lust att lära nytt, skapa och att se nya ansikten? Under våren satsar Världskulturmuseerna på en rad olika onlinekurser. I små grupper med hängivna lärare kan du exempelvis lära dig att skapa japanska blomsterarrangemang, enkelt sy en kimono eller att komma igång med meditation.

– Vi tror på mötet, att få personlig feedback från en lärare för att ta steget vidare. Att kunna ställa frågor. Men också stoltheten över att få visa andra människor våra kreationer. Rebecka Bergström Bukovinszky programkoordinator

Under den här perioden finns ett extra fokus på kurser inspirerade från Japan. När museerna kan öppna igen kommer Världskulturmuseet i Göteborg att visa utställningen Kimono- från Kyoto till catwalk och på Östasiatiska museet i Stockholm står utställningen Boro – nödens konst, trastextilier från norra Japan, redo att öppna.

Världskulturmuseerna vill erbjuda upplevelser som på olika sätt inspirerar och gör världen, historien och samtiden mer begriplig.

 Vi jobbar med en vision om ett livslångt lärande. Vi har under lång tid erbjudit kurser på plats, genom att ta steget ut på nätet kan vi nu skapa en relation till fler människor och erbjuda ett fint utbud även till personer som bor långt från våra fysiska platser. Charlotte Carlsson programkoordinator

Vårens onlinekurser:
(fler datum tillkommer under våren)

  • Ikebana – japanska växtarrangemang med kvistar och blommor
  • Japansk paketinslagning
  • Sy din egen kimonojacka i borostil
  • Meditation
  • Origami

Se alla kurser och läs mer: http://bit.ly/3rHvuMt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Varje fredag skickar vi ut vårt brev med nyheter inom kulturområdet. Främst om kultur i Skåne, men även kulturtips från andra delar av landet (som den här texten) eller världen.