Malmö Akademiska Orkester inleder det nya året med romantikens stora gestalt tillsammans med solisten Julia Isaksson. Konserten är begynnelsen av ett tvärinstitutionellt samarbete där masterstuderande pianister vid Musikhögskolan i Malmö erbjuds möjligheten att framträda som solist med Malmö Akademiska Orkester. Stort fokus ligger på att utveckla samspelet mellan solist och orkester och ges i kursform vid  under ledning av konsertpianisten, psykologen och läraren Francisca Skoogh i samarbete med dirigenten Daniel Hansson. Solisterna får chansen att arbeta mycket nära ensemblen och dirigenten under en längre tid, något som inte vanligtvis ges vid solist-sammanhang.

Först ut som solist är Julia Isaksson som började spela piano som sjuåring på Kulturskolan i Lund och gjorde sin internationella solistdebut vid 18 års ålder när hon uppträdde för ett fullsatt Laeiszhalle i Hamburg på International Steinway Festival efter att ha vunnit första pris i Steinway Pianofestival i Stockholm 2014.

För närvarande studerar Julia andra året på sin mastersutbildning på Royal Academy of Music i London och parallellt med utbildningen tar hon regelbundet lektioner för Maurizio Moretti på Schola Cantorum i Paris.

Julia har deltagit i flera pianotävlingar och pianofestivaler där hon bl.a. har vunnit guld i Berlingske Tidendes Klassiske Musikkonkurrence 2013 och 1:a pris i Feurich Pianotävling i Malmö 2014. I juni 2020 erhöll Julia det prestigefyllda ’Countess of Munster Trust Award’ och nyligen vann hon – tillsammans med saxofonisten Theo Hillborg – första pris i Biennalen Ung & Lovande 2021.

Konserten ges i S:t Johannes Kyrka, Malmö
Söndag 23/1 kl 17.00

Kom och ta del av frukten av detta unika samarbete. Lyssna till sköna melodier, storslagna gester och briljerande virtuositet som förenas i romantikens älskade verk!


Biljetter via Kulturcentralen eller i dörren. Vänligen observera att vaccin-pass kontrolleras.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Varje fredag skickar vi ut vårt brev med nyheter inom kulturområdet. Främst om kultur i Skåne, men även kulturtips från andra delar av landet (som den här texten) eller världen.