VÅR DAG är en dansupplevelse med premiär i december 2021. Tanken är att sprida ljus och färg i Skåne under den mörkaste tiden på året. Just nu samlar Skånes Dansteater och kompositören Lars Greve in ljud som ska bli en del av föreställningen. Alla boende i Skåne som vill bidra är varmt välkomna att skicka in.

Just nu uppmanas skåningarna att spela in ljud i sin omgivning och skicka till Skånes Dansteater. Guldbaggenominerade kompositören Lars Greve är intresserad av ljudklipp både från platser som invånarna tycker definierar Skåne och från ögonblick mitt i vardagen. Ljuden kommer sedan att bli en del av ljudlandskapet i dansföreställningen VÅR DAG. Insamlingen pågår fram till midsommar.

Ingen avancerat utrustning behövs för att vara med. Den som vill kan bara spela in ljudet med en smartphone och sedan maila till anna.nordlund@skanesdansteater.se och berätta vilken plats i Skåne som ljudet kommer från.

Skånes dansteater letar efter två sorters ljud till VÅR DAG. Du kan spela in det ena av dem eller båda.

1. HUR LÅTER DET HOS DIG JUST NU?

Vilka ljud hör du där du befinner dig nu? Är det tyst och fridfullt eller är det full kakafoni? Är det ett stökigt kafé, en maskinhall, en gnisslande cykel, ett tomt kontor, ditt frukostbord? Är det kanske du själv som gör ljudet? Vi vill veta hur det låter hos dig!

2. HUR LÅTER EN PLATS I SKÅNE?

Alla platser har en egen identitet. I allt från stor stad till liten stugby finns det något som skapar en gemensam bild av omgivningen. Vissa platser identifieras av en betydelsefull historia, andra av lokala verksamheter och andra av omgivande natur. Hur låter platser i Skåne?

Om VÅR DAG

VÅR DAG är en dansupplevelse som omsluter och väcker upptäckarlust. En stund fylld av ljus och färg när den skånska vintern är som mörkast och gråast. VÅR DAG är både en konstupplevelse och en dansföreställning. Dansarna leder besökarna genom en spelplats där textilkonstnären Malin Bobeck Tadaas interaktiva och färgsprakande installation Water skimrar och pulserar.

Koreografen Tina Tarpgaard och kompositören Lars Greve inspireras av rörelser och ljud som invånare i Skåne har fått bidra med under året.

Premiär
28 november 2021 på Skånes Dansteater.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Varje fredag skickar vi ut vårt brev med nyheter inom kulturområdet. Främst om kultur i Skåne, men även kulturtips från andra delar av landet (som den här texten) eller världen.