Se dans

“Se dans” hösten 2020

Vi kommer att genomföra projektet även i höst, dock med endast tre träffar. Det blir introduktion, föreställning (Transit på Malmö Opera) och eftersnack.

– Introduktion 6 oktober kl 14.30, Skånes Dansteater

– Föreställning, Transit, 14 oktober kl 19.00, Malmö Opera

– Eftersnack, 22 oktober kl 10, Skånes Dansteater

Pris: 150 kr.

För medlemmar i medlemsorganisationer.

Anmäl deltagande här.

 

Se dans ett samarbete med Skånes dansteater

Om man aldrig sett dans eller besökt en dansteater kan steget in till en föreställning kännas extra långt. Vi vill hjälpa dig hitta vägen in till teatern och upptäcka dansen som konstform.

Vi får ibland höra att man inte förstår dans. Man vet inte vad det handlar om. Men det kan också ses som styrkan med dans. Den möter dig där du befinner dig just nu. Det finns inga krav på förkunskaper. Det finns inte EN handling som är den rätta. Du har full tolknngsrätt och det som dansen betyder för dig är alltid rätt.

Skådebanan och Skånes dansteater har satt samman fyra träffar där du får guidning in i dansen. I träffarna ingår studiebesök, möte med personal på teatern och en chans att se dansarna repetera. Du får även själv prova på att dansa. Allt detta kopplas till en föreställning som vi ser tillsammans och som vi får chans att prata om efteråt.

Vi hoppas du upptäcker din inre dansare.

 

Studiecirkel

Träff 1

Vi börjar med ett besök på Skånes Dansteater där du blir visad runt i lokalerna och får höra mer om verksamheten. Vi tittar in bakom scenen och besöker studion där dansarna repeterar. Vi berättar om en dansares arbetsvillkor och hur det går till när man skapar en föreställning.

Träff 2

Under andra träffen får du prova på att själv dansa. Under guidning av en erfaren dansare får du prova på det som vi kallar modern eller samtida dans. Vi anpassar nivån helt efter er deltagare. Till denna träff behöves bekväma kläder, men inga speciella skor.

Träff 3

Föreställningsdax. Vi börjar med en introduktion till föreställningen och ser därefter en aktuell föreställning med Skånes dansteater som visas antingen på egna scenen vid Dockan eller på Malmö  Opera.

Träff 4

Återkoppling till de tidigare träffarna och reflektioner från föreställningen.