Riksskådebanan tillsammans med Skådebanan Södra regionen har beslutat utse Skånes dansteater som mottagare av 2021 års kulturpris.

Riksskådebanan är stolta över alla våra eldsjälar landet runt som arbetar med att skapa möten mellan människor, konst och kultur i alla former. 

För att uppmärksamma särskilda insatser inom kulturområdet delar vi varje år ut ett kulturpris, instiftat 2010 då vår rörelse fyllde 100 år. 

Pristagarna föreslås av de regionala skådebanorna. I år är vi mycket glada över att den södra regionen valt en så välförtjänt pristagare som Skånes dansteater för deras arbete i vår anda för att göra fler människor delaktiga i danskonsten.

-Vi är oerhört glada och stolta över att få motta Riksskådebanans kulturpris för 2021! Vårt långsiktiga samarbete med Skådebanan södra regionen har gett oss många nya kontaktytor och en möjlighet att välkomna nya besökare till teatern på ett välplanerat och tryggt sätt. Så många fina möten som berört oss starkt! säger Skånes Dansteater.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Varje fredag skickar vi ut vårt brev med nyheter inom kulturområdet. Främst om kultur i Skåne, men även kulturtips från andra delar av landet (som den här texten) eller världen.