Se hos Operan Play

I en våning i 1970-talets Paris planerar en falnad operastjärna sin revansch. Hennes karriär fick ett abrupt slut under en traumatiserande kväll sex år tidigare, och nu är frågan: kommer rösten och nerverna att hålla för en värdig återkomst i rampljuset? Ett besök av en journalist väcker en förhoppning om att hennes tid inte är förbi. Men kan hon övervinna sina demoner?


Prima Donna är indieikonen och operaälskaren Rufus Wainwrights hyllning till den romantiska operakonsten och hans första opera. Efter premiären 2009 skrev The Times att Prima Donna är »en kärlekssång till opera, genomdränkt i den ständigt återkommande operatematiken kring förlust, förräderi, villfarelse och nostalgi«. Prima Donna är en Maria Callas-inspirerad berättelse om den självförbrännande divan och vårt omättliga behov av att hylla och håna henne.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Varje fredag skickar vi ut vårt brev med nyheter inom kulturområdet. Främst om kultur i Skåne, men även kulturtips från andra delar av landet (som den här texten) eller världen.
Scroll Up