Har du en novell i byrålådan eller i tanken? I så fall kan du delta i Helsingborgs Konserthus och stadsbibliotek novelltävling. Vinnarbidraget kommer att musiksättas och framföras på Konserthuset med musiker från Symfoniorkestern i höst!

Det är andra året i rad som den musikaliska novelltävlingen går av stapeln, anordnad av  Helsingborgs Konserthus och Helsingborgs bibliotek. Den vinnande novellen kommer under hösten att musiksättas och spelas in för att publiceras på Helsingborgs Konserthus webbplats.

Årets tema är Vändpunkter. Det kan vara ett stopp eller en fortsättning, något som eskalerar, retirerar, får nytt liv eller ger sår som aldrig läker. Klart är i alla fall en sak: den nya riktningen.

I fjor vann Alice van de Peppel med Sommarvikarien. Novellen fick en musikalisk tolkning med Wagner och Puccini samt lästes av skådespelaren Evamaria Björk från Helsingborgs stadsteater. Framträdandet kan ses här >

Du kan läsa om tävlingsvillkoren på Helsingborgs Konserthus webbplats. Men ett viktigt villkor är att du har någon slags koppling till Nordvästra Skåne.

Juryn består av representanter från Helsingborgs Konserthus, Helsingborgs stadsteater och Helsingborgs bibliotek.

Lycka till!