Malmö Stadsteater säsong 20/21

Sidonie & Nathalie

Sidonie och Natalie är en dramatisering av Sigrid Combüchens Augostpris-nominerade roman, om två kvinnors flyckt undan andra världskriget

I mars 1944 kommer Sidonie och Nathalie till Skåne efter att ha flytt genom ett krigshärjat Europa.

Deras kläder bränns upp i en tunna och efter ett hett bad får de nya rena kläder, arbete på en herrgård utanför Höör och döps om till Siv och Nanna. Hur överlever de vardagen i ett nytt land med ett nytt svårt språk och nya identiteter?

Intiman: 12/9 2020 – 29/10 2020

Cyrano de Bergerac

 Cyrano har nästan allt.

Han är en omtalad hjälte i strid men också våldsamt vass med sin penna. Cyrano är en ordkonstnär och ingen kan skriva och tala som han. Om han bara kunde vinna sin älskade Roxanes hjärta så skulle allt vara perfekt. Men Cyrano har inte utseendet med sig – Hans näsa är jättestor!

Vi mins kanke historien från film med Gérard Depardieu eller lite modernare Roxanne med Sive Martin o Deryl Hannah vilket som är det en klassiker som tål tidens tand

Hipp 19/9 2020 – 28/11 2020

Halva månen

Tänk om vi kunde stanna tiden. Eller få tiden upplöst.

När vi är kära och förälskade kan det kännas som att tiden just står stilla, det är bara nuet som betyder något. Den tyske dramatikern Roland Schimmelpfennig har skrivit pjäsen Halva månen direkt till vår ensemble, och han står själv för regin! Han är en av vår tids mest viktiga samtidsdramatiker, och hans berättaruniversum består av stora samhälleliga frågor, humor och poetisk skönhet
 Intiman: 25/9 2020 – 5/11 2020

 

Monicas vals

Nu kommer äntligen publik- och kritikersuccén Monicas vals tillbaka! Föreställningen fick ett sagolikt mottagande när den spelades hösten 2018 och därför känns det extra härligt att kunna erbjuda den igen – både till alla som inte fick biljett sist och till alla dem som så gärna vill se.

Hipp: 10/10 2020 – 14/11 2021

Bröllopstårtan

Hur kommer det sig att du har de moraliska åsikter du har? Är de bara antaganden eller beror de på din uppfostran? Stad står mot landsbygd och generationskrockarna är ofrånkomliga i denna roliga och intelligenta feel-good komedi.
En samproduktion mellan Riksteatern och Malmö Stadsteater

Intiman: 11/11 2020 – 28/11 2020

Kejsarens nya kläder

Vill du också ta en selfie med kejsaren? Han är jättepopulär, klär sig alltid i det senaste modet och är en stjärna på catwalken. Kejsaren har swag! Men modet förändrar sig snabbt.

Årets familjeföreställning är en riktig sagoklassiker som har många moraliska poänger. Med mycket skratt, fantasi och glimten i ögat bjuder vi in till kejsarens fartfyllda och färgsprakande modeshow på Hipp!  ​

Det är unga teatern som bjuder oss på detta och man tänker ju osökt på influensers, vi får se nu i decemer.

 Hipp: 18/12 2020 – 6/2 2021

Borkman

Ibsenpjäsen Borkman  är den tyske regissören Stefan Puchers första uppsättning på en svensk teaterscen! Känd för att experimentera med klassikerna.

Har du högtflygande planer och skulle kunna göra storverk? Men ingen som uppskattar och förstår dig?

Då har du mycket gemensamt med Borkman – världens mest missförstådda man.​
Intiman: 21/1 2021 – 10/4 2021

EN FAMILJ

Familjerelationer har vi alla. De flesta kanske fungerar bra ihop med sin familj och andra sämre. Skulle du önska att du kunde lära känna dina föräldrar, syskon och andra släktingar lite bättre?

Eller håller du dem helst på avstånd? Tracy Letts En familj är stor amerikansk nutidsdramatik, en Pulitzerprisbelönad skådespelarpjäs med flygande repliker och starka influenser från giganter som Eugene O´Neills Lång dags färd mot natt och Tennesse Williams Linje Lusta.
Hipp: 6/3 2021 – 17/4 2021

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar

Hur ser den morgondag ut som vi skapar idag? Kritikerrosade Farnaz Arbabi dramatiserar och regisserar Johannes Anyurus science fiction-thriller om hopp och hopplöshet i dagens Europa, om vänskap och svek.
Gästspel från Unga Klara och Uppsala stadsteater.

Hipp: 17/3 2021 – 21/3 2021

Meningen med döden

Välkommen till ett lekfullt och absurt sång- och musikdrama om livets stora fråga. Du möter fyra personer på Café La Vie. Jean söker kontakt med Marie och börjar berätta en oväntad historia om Louise och Pierre. En omtumlande berättelse om allas vår existens rullas upp. Louise vill leva, men måste dö. Pierre vill dö, men måste leva.

Intiman: 20/3 2021 – 8/5 2021

Tartuffe

Fotograf/källa Johan Sundell

Nu får man ju inte vara en riktig man längre – men det vågar man val inte säga i det här jävla landet!

Komedimästaren Molières klassiker om den slipade bedragaren Tartuffe har klarat sig genom teaterhistorien i flera århundraden. När det kommer till skenheliga lögnare tycks tiden stå stilla.

Hipp: 8/5 2021 – 29/5 2021

Scroll Up