Home Kulturträffar Shared reading (delad läsning)
Shared reading Skådebanan

Datum

maj 02 2022
Expired!

Tid

17:30 - 19:00

Shared reading (delad läsning)

Är du sugen på något nytt? Varför inte prova på gemensam läsning! Upplev kraften av att läsa ihop, utforska texter och dess mening på ett sätt som du kanske aldrig hade tänkt dig.

Träffar

Startdatum: 2 maj 2022
Veckodagar: måndag
Tidpunkt: 17:30–19:00
Antal tillfällen: 6
Datum: 2/5, 9/5, 16/5, 23/5, 30/5 och 13/6
Anmälan: Du anmäler dig till alla sex tillfällena samtidigt
Pris: 300 kronor för alla gångerna, ej återbetalningsbar.
Plats: Rådmansgatan 23 C (hållplats triangeln)

Innehåll

Shared Reading är en välbeprövad läsmetod som är framtagen av Jane Davis för att odla läslust och välmående. Jane som själv utbildade sig som vuxen ända till en doktorsexamen i engelska såg ett samband mellan litterärt självförtroende och välmående. Bra litteratur är för bra för att inte alla skall få ta del av den. Läsmetoden är framtagen så att den skall främja läslust hos både läsvana och icke läsvana. Främst för att överbygga eventuella motstånd som man kan känna för litteratur som tex dikter. Metoden har även inverkan på ditt mående. Man har sett stora fördelar inom t.ex. grupper med psykiskohälsa eller människor med kronisk verk. Vad vi på Skådebanan har tagit fasta på är den stimulans och glädje läsmetoden har. Vi väljer främst noveller och dikter som läsmaterial och håller oss främst till de klassiska giganterna. Helt i den folkbildningsandan vi kommer ifrån och “Bra litteratur är för bra för att inte alla ska få läsa den”

Tillsammans kommer vi att närma oss dikter och noveller enligt Shared Reading metoden. Vi läser texter högt medan vi pausar för att diskutera och tala om det vi hört, tänkt, tycker och tror. Vill man inte själv läsa högt är det ok, vill man inte prata är det också ok här finns inga tvång bara läslust. Meningen är att vi skall ha en trevlig stund tillsammans under stimulerande samtal och god litteratur under ledorden djärvhet och vänlighet. Djärv i valet av litteratur och vänlighet mot varandra.

 

Slutsåld!
Taggar:

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.