Home Kulturträffar Se dans ett samarbete med Skånes dansteater
Se dans

Datum

20 10 06 - 20 10 22

Kostnad

150 kr

Se dans ett samarbete med Skånes dansteater

Om man aldrig sett dans eller besökt en dansteater kan steget in till en föreställning kännas extra långt. Vi vill hjälpa dig hitta vägen in till teatern och upptäcka dansen som konstform.

Vi får ibland höra att man inte förstår dans. Man vet inte vad det handlar om. Men det kan också ses som styrkan med dans. Den möter dig där du befinner dig just nu. Det finns inga krav på förkunskaper. Det finns inte EN handling som är den rätta. Du har full tolknngsrätt och det som dansen betyder för dig är alltid rätt.

Skådebanan och Skånes dansteater har satt samman fyra träffar där du får guidning in i dansen. I träffarna ingår studiebesök, möte med personal på teatern och en chans att se dansarna repetera. Du får även själv prova på att dansa. Allt detta kopplas till en föreställning som vi ser tillsammans och som vi får chans att prata om efteråt.

Vi hoppas du upptäcker din inre dansare.

 

Studiecirkel

Träff 1

Vi börjar med ett besök på Skånes Dansteater där du blir visad runt i lokalerna och får höra mer om verksamheten. Vi tittar in bakom scenen och besöker studion där dansarna repeterar. Vi berättar om en dansares arbetsvillkor och hur det går till när man skapar en föreställning.

Träff 2

Föreställningsdax. Vi börjar med en introduktion till föreställningen och ser därefter en aktuell föreställning med Skånes dansteater som visas antingen på egna scenen vid Dockan eller på Malmö  Opera.

Träff 3

Återkoppling till de tidigare träffarna och reflektioner från föreställningen.

Timme-schema

Första träffen

14.30 - 16.00
Introduktion
Plats: Skånes Dansteater

Andra träffen

19.00 - 21.00
Andra träffen
Plats: Malmö Opera

Tredje träffen

10.00 - 11.30
Eftersnack
Plats: Skånes dansteater

Boka evenemang

Se Dans 150 kr
Available Biljetter: 20
The Se Dans ticket is sold out. You can try another ticket or another date.

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll Up