Patrik Aarnivaara visar fyra skulpturer i sin utställning Frekvens, på Åstorps konsthall. De fyra skulpturerna består av former influerade av olika arkitektoniska perioder samt former uppbyggda och genererade av ett datorprogram.

I sitt konstnärskap har Aarnivaara under lång tid intresserat sig för
“hur teknologier och material formar den egna tiden. Detta är något som Aarnivaara närmar sig genom en avskalad estetik som är på en gång stramt kontrollerad och öppet expansiv.” (Håkan Nilsson, 2016).

Patrik Aarnivaaras konst rör sig i ett brett spektrum av material, tankegods och referenser där hans skulpturer fungerar som nav där utvalda beståndsdelar sammanförs. En digital 3d-modell skrivs ut och blir ett fysiskt objekt som sammanfogas med metalldelar bearbetade för hand. Olika frekvenser bildar en fysisk form och förstärker varandra. Skulpturerna består oftast av delar som påminner om formen på en byggnad eller teknisk utrustning. Delarna är integrerade i en stödstruktur, i formen av ett stativ eller ben. Tillsammans bildar de en vertikal figur som möter betraktaren.

Varmt välkomna att se utställningen på Åstorps konsthall t.o.m. 14 maj!
Observera att det inte kommer att vara någon vernissage pga. rådande omständigheter.

OBS! Tänk på att hålla extra distans och visa hänsyn i dessa tider! Max 4 personer får vistas i konsthallen samtidigt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Varje fredag skickar vi ut vårt brev med nyheter inom kulturområdet. Främst om kultur i Skåne, men även kulturtips från andra delar av landet (som den här texten) eller världen.