En av operavärldens mest firade och älskade sångerskor var Jenny Lind. Hennes livshistoria är en fascinerande berättelse kantad av mod, utsatthet och enastående artisteri. I denna konsert , inspelad på Kungliga Operan i oktober 2020, hyllar den svenska sopranen Camilla Tilling »den svenska näktergalen«. I början av sin karriär fick Tilling Jenny Lind-stipendiet och är nu en av våra mest anlitade konsert- och operasångerskor med flera prestigefulla uppdrag runtom i världen. Under en dryg timmes konsert leder hon oss genom Jenny Linds historia; från ung elev till världsberömd sångerska.

Jenny Lind föddes i Stockholm 1820. Hon startade sin bana vid Operans elevskola och slog igenom i en tid då fokus alltmer kretsade kring individen, vilket gjorde att hennes stjärnstatus växte till enorma proportioner. Hennes karriär genomsyrades av en lång rad strategiska beslut och hennes stora förmögenhet gjorde henne till filantrop med stort intresse för sjukvård och utbildning.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Varje fredag skickar vi ut vårt brev med nyheter inom kulturområdet. Främst om kultur i Skåne, men även kulturtips från andra delar av landet (som den här texten) eller världen.

Scroll Up