Helsingborgs Stadsteater

Stora drömspelet

Mikael Sandström

På publikens begäran kommer den kritikerrosade uppsättning Stora drömspelet tillbaka. Höstens teater för de minsta är inspirerad av författaren August Strindbergs kända pjäs Ett drömspel och handlar om hur det är att möta nya äventyr, känslor och rädslor genom drömmen.

Foajéscenen: 21/8 2020- 17/10 2020

Vem är rädd för Virginia Woolf?

Mats Bäcker

Välkomna på efterfest hos Martha och George! Han är biträdande professor på Universitet. Hon är hans fru och dotter till rektorn. Det är en ära för den nye unge läraren Nick och hans hustru Honey att bli hembjudna till det charmiga värdparet. Men i takt med att baren töms och natten övergår till morgon förvandlas lekarna till ett slagfält där makarna gör allt för att förgöra varandra inför ögonen på det yngre paret. Det blir en afton som sent ska glömmas. I rollerna ser vi Gustav Berg, Rene Brynolfsson, Kajsa Ericsson och Maria Kulle.

Lillan: 26/9 2020 – 21/11 2020

 

Evigt ung

Mats Bäcker

Året är 2050 och Helsingborgs stadsteater har byggts om till ett omsorgsboende för att få plats med stadens åldrande befolkning. Teaterns skådespelare, som numera bor här, närmar sig de 90 och den jämngrå vardagen bryts bara när vårdpersonalen stämmer upp i någon enstaka Gullan Bornemark-visa. För det är väl sånt gamla gillar?(När man blivigt barn på nytt)

En dag får seniorerna nog. Med musiken de älskar gör de revolt mot den aningslösa personalen.

Storan: 3/10 2020 –

Äppelkriget

Mats Bäcker

Ny premiär på den publik kära storsuccén Äppelkriget kommer tillbaka till vår stora glädje och alla ni som inte såg den förra gången, gå nu!

Bybornas vrede gror när framgångsrika PR-mannen Sten Wall vill exploatera den skånska byn Änglamark och gräva upp familjen Lindbergs anrika äppelodling. Med list och oväntade knep tar syskonen Anna, Severin och Eberhard Lindberg upp kampen för rättvisan. Till sin hjälp har de jättar, häxor och andra magiska väsen. Och förstås mopedbudet Hans.

Soran: 14/11 2020 –

Trädgårdsgatan

Mats Bäcker

När Arbetsförmedlingen omorganiserar blir Birgitta arbetslös. Hon som jobbat här sedan långtidssjukskrivningen från Försäkringskassan. Samtidigt får hon ärva sin mammas lägenhet på Trädgårdsgatan, en adress som bokstavligen delar Helsingborg mitt itu. I ett Norr och ett Söder. Här väcks minnena av mamma och mormor åter till liv.

Tydligen har vi träffat Birgitta Rydberg tidigare i pjäsen Knutpunkten i rållerna ser vi Sasha Becker, Evamaria Björk och Annika Kofoed.

Lillan: 5/2 2021 –

Amadeus

Mats Bäcker

Storslagen säsongsfinal i samarbeter med Helsingborgs Symfoniorkester. Presenterar här Helsingborgs Stadsteater Amadeus med Björn Kjellberg som den avundsjuke Slieri och den hämningslöse Mozart spelad av Einar Bredefeldt.

När Miloš Formans Amadeus gick upp på biograferna 1984 fick Wolfgang Amadeus Mozart nya fans världen över, särskilt bland unga. 
Liksom filmen, skruvas vår version upp med hjälp av en stor ensemble, häftiga kostymer och mycket humor. Säger de på hemsidan och piskar upp våra förväntningar det är bara att boka.

Storan: 13/3 2021 –

Tigern i magen

Sara Hansson

Adam har stor fantasi och massor av energi i kroppen. Att stå still och vänta på sin tur är nästan omöjligt, då blir tigern i magen vild och vill rusa omkring och svänga på svansen. Adam har en tvillingsyster också, Aida heter hon. De är så olika som tvillingar nånsin kan vara, tycker de vuxna. Varför kan du inte vara lika duktig som din syster? Varför ska du alltid göra tvärtom? Men när de vuxna inte ser har Adam och Aida en hemlig lekvärld i skogen och en alldeles speciell vänskap.

Foajéscenen: 20/3 2021

Scroll Up