Förskolan Solrosen på Barnens Scen

av | okt 5, 2020

I fredags (2/10) fick barnen från Solrosens förskola  se en dansföreställning på Barnens scen i Malmö och därefter själva prova på att spela teater.

Först fick de alltså se en dansföreställningen Bakverk med Jelnek. Därefter fick de prova på att själva spela teater tillsammans med en skådespelerska.

– Vi tycker att det här ett jättebra komplement till den skogs- och utomhusverksamhet vi har annars, säger Lena Pålsson, rektor på Solrosen.

Utflykten gjordes möjlig genom Kulturrådets bidrag till skapande skola. Den ideella föreningen Skådebanan hjälpte förskolan med ansökan.

– Kultur är så viktigt för hälsan. Vi har sett det på barnen idag, de är lyckliga och glada. De tycker att det är riktigt roligt, säger Lone Lindholm, ordförande i Skådebanan södra regionen, som också har ett barnbarn på Solrosen.

 

Är din förening eller förskola intresserade av att samarbeta med Skådebanan Södra regionen? Kontakta då vår verksamhetschef Mikael Widéen på mikael @ skadebanan.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Varje fredag skickar vi ut vårt brev med nyheter inom kulturområdet. Främst om kultur i Skåne, men även kulturtips från andra delar av landet (som den här texten) eller världen.