Efter att ha fått stått på paus sedan februari är Författarscenen äntligen tillbaka på Malmö stadsbibliotek. Under höstens fyra program gästas scenen av Roland Paulsen, Bart Moeyaert, Gina Dirawi och Vigdis Hjorth.

Efter att Karin Smirnoff gästade Författarscenen i februari, tog verksamheten en självklar paus på grund av pandemin. Nu är Författarscenen tillbaka under rådande restriktioner inför 50 personer i publiken samt med livesändningar online.

– Det känns väldigt inspirerande och skönt att återigen få bidra till att författare får möta sin läsekrets, om än på avstånd, säger Författarscenens producent Per Bergström.

Med start den 3 november kommer scenen under fyra kvällar fram till 8 december att gästas av Roland Paulsen i samtal med Elise Karlsson, belgiske ALMA-pristagaren Bart Moeyaert i samtal med Johanna Koljonen, Gina Dirawi med Mona Masri och norska Vigdis Hjorth i samtal med Kristina Lindquist.

– Vi är glada att ha ett så fint program under omständigheter som råder, som sträcker sig över olika genrer och litterära uttryck. Etablerade och internationella namn såväl som svenska och debutanter.

Både Bart Moeyaert och Vigdis Hjorth är internationella gäster vars närvaro är delvis beroende av reserestriktioner.

– De har båda dock uttryckt att de ser fram emot att komma till Malmö och Bart har också sagt att han för sina ALMA-prispengar köpt en bubbelpool som kan underlätta en eventuell karantän.

Under rådande restriktioner är publikantalet begränsat till 50 personer. Intresserade får anmäla sitt intresse att vara publik och platserna lottas sedan ut bland de anmälda. Alla samtal kommer dock att sändas live med online samt spelas in som podd.

– Vi vet alla våra gästande författare i normala fall skulle locka mångt mycket större publik på plats på biblioteket, men vi är glada över att i nuläget kunna gästas av dem på detta sätt.

 

Anmälningsförfarande

Författarscenen följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och därför krävs anmälan för att se samtalen på plats. Antalet platser är begränsat och lottas ut bland alla anmälda. Mejla din anmälan senast en vecka innan samtalet. Ange önskat antal platser.

Anmälan: anmalan.litteraturarrangemang.stadsbiblioteket.kf@malmo.se

Vi sänder också samtalen live – länken hittar du på Författarscenens facebooksida.

Program Författarscenen våren 2020

3 november: Roland Paulsen i samtal med Elise Karlsson

18 november:Bart Moeyaert i samtal med Johanna Koljonen

3 december: Gina Dirawi i samtal med Mona Masri

8 december: Vigdis Hjorth i samtal med Kristina Lindquist

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Varje fredag skickar vi ut vårt brev med nyheter inom kulturområdet. Främst om kultur i Skåne, men även kulturtips från andra delar av landet (som den här texten) eller världen.

Scroll Up