Moderna museet i Malmö fortsätter att hålla stängt tillsvidare, men har gjort förändringar i sitt utställningsprogram. Till exempel har utställningen av Hilma af Klint förlängts till den 11 april. Du kan läsa mer om utställningen här.

Hilma af Klint
Konstnär, forskare, medium
Visas till 11 april
Curator: Iris Müller-Westermann och Milena Høgsberg

Hilma af Klint – Konstnär, forskare, medium är en omfattande presentation av konstnärens arbete i en utställning som med cirka 230 verk tar hela museibyggnaden i anspråk.

Mannen med det blå ansiktet
Om den tidiga modernismens expressionistiska sökande
15 maj – 30 januari 2022
Curator: Joa Ljungberg

Mannen med det blå ansiktet lyfter fram Moderna Museets rika samling och presenterar tongivande konstnärskap som under 1900-talets första decennier deltog i en dynamisk förnyelse av konsten. Utställningen visar nyckelverk av Edvard MunchErnst Ludwig KirchnerHelene SchjerfbeckVera NilssonWassily KandinskyHenri MatisseTora Vega Holmström och många fler.

Zvi Goldstein
15 maj – 29 augusti
Curator: Iris Müller-Westermann

Vårens stora utställning presenterar Zvi Goldstein (född 1947) som under lång tid har arbetat med att förlägga fokus för den samtida konsten till områden som historiskt förknippats med västvärldens periferier. Utställningen lyfter fram Zvi Goldsteins unika konstnärliga uttryck som innefattar en mångfald av teoretiska perspektiv, såsom diskussioner kring klimat, botanik, etnografi och eskatologi.

Annika Elisabeth von Hausswolff
Alternativ sekretess
ÄNDRAT DATUM: 26 mars – 4 september 2022
Curator: Anna Tellgren

Se information under Stockholm. Utställningen som skulle öppnat under hösten flyttas fram till våren 2022.

ALLA DATUM ÄR PRELIMINÄRA OCH KAN ÄNDRAS!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Varje fredag skickar vi ut vårt brev med nyheter inom kulturområdet. Främst om kultur i Skåne, men även kulturtips från andra delar av landet (som den här texten) eller världen.

Scroll Up