Äntligen kan Dunkers kulturhus yngre besökare möta teater- och dansgrupper på riktigt igen när Söndagsscen har höstpremiär 3 oktober. Först ut är de glittrande sagoberättarna i Drag Queen Story Hour. Därefter följer sju söndagar med allt från en dominant bebisdiktator till kroppsmusikal.

Under pandemin har ju avsaknaden av kultur varit stor, så även för våra yngre i samhället. Mångas tillvaro har begränsats under en lång tid och då försvinner många av de intryck och fantasier våra barn utvecklas av. Söndagsscen är ett bra exempel på en plats i Helsingborg där de magiska världarna finns, fantasierna flödar och endast vi själva begränsar våra tankar och tolkningar. Matilda Dahl är ny programproducent för barn och unga på Dunkers kulturhus och hon understryker vikten av barn och ungas kulturupplevelser.

– Bjud med barn i din närhet på starka upplevelser som kommer kunna leva kvar i dem länge. Något många barn varit helt utan under en stor del av deras liv. I en scenkonstupplevelse är vi alla en del av rummet och i det nuet skapas något alldeles unikt som vi inte får i vårt vardagliga liv.

  Under åtta söndagar i höst välkomnas alltså barn och unga till teatersalen på Dunkers kulturhus och programmet är kanske bredare än något år innan. Det blir Drag Queens, upptäcktsresor, mumintroll, fåglar, flytvästdans, kroppologi, en bebisdiktator och två damer som kanske är lite för fina i kanten.

  – Under pandemin har många uttryckt längtan att få gå och se teater och dans på riktigt igen och det är med stolthet vi nu kan erbjuda det. Vi ses på Dunkerskulturhus i höst, säger Matilda Dahl som är programproducent för barn och unga på Dunkers kulturhus.

   Information om Söndagscens alla program hittar du på dunkerskulturhus.se

   Prenumerera på vårt nyhetsbrev

   Varje fredag skickar vi ut vårt brev med nyheter inom kulturområdet. Främst om kultur i Skåne, men även kulturtips från andra delar av landet (som den här texten) eller världen.