Den 13 november klockan 10.00 är väntan över när Dunkers kulturhus välkomnar sina besökare till ett mer modernt och tillgängligt familjerum. Familjerummet som heter Böljan och ska avspegla kulturhusets innehåll är designat av Agnes Hammar och Emma Andersson på studio VI PÅ ÖN. Agnes och Emma är bland annat kända från svt:s inredningsprogram Fixa rummet.

Böljan heter alltså det nya familjerummet som ligger på entréplan strax innan glasdörrarna ner till restaurangen på Dunkers kulturhus. Böljan är ett obemannat rum som passar allra bäst för barn i åldrarna 0-9 år. Rummet bjuder in till fri lek men är också en plats för avkoppling och reflektion. Innehållsmässigt ska rummet spegla Dunkers kulturhus innehåll med tanken om att barnens nyfikenhet ska få dem att leta sig vidare i huset.

– Vårt nya familjerum Böljan är en del av utvecklingen av entréplan och snart kommer det att synas och märkas på det härligaste av vis. Lekfullhet, färg, form och inspiration är några ledord vi använt i arbetet. När vi prospekterade Böljan tog vi fasta på allt som händer i huset som vi vill ska speglas i rummet. På så vis kan vi i tidig ålder skapa en kulturnyfikenhet hos barn och unga med förhoppningen om att de söker sig vidare i huset. Rummet är precis som sin föregångare, Gerdas, ett kravlöst, skönt, obemannat rum för våra unga besökare med vuxet sällskap. Det är med stolthet vi öppnar Böljan, som kommer att ge en försmak av känslan vi vill att Dunkers kulturhus ska förmedla framåt, säger Gunilla Lewerentz som är verksamhetschef på Dunkers kulturhus.

Agnes Hammar, tillsamman med Emma Andersson, som har designat Böljan säger såhär om att tilldelats uppdraget:

– Ett drömuppdrag! Tydliga önskemål, fritt uttryck och möjlighet till massa färg!

Böljan invigs
13 november klockan 10.00 – 11.00 invigs Böljan av Dunkers kulturhus verksamhetschef Gunilla Lewerentz tillsammans med Agnes Hammar och Emma Andersson.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Varje fredag skickar vi ut vårt brev med nyheter inom kulturområdet. Främst om kultur i Skåne, men även kulturtips från andra delar av landet (som den här texten) eller världen.