Fyra nomineringar för Circus Days and Nights i International Circus Awards

International Circus Awards uppmärksammar enastående prestationer inom den globala cirkusvärlden genom att hedra de kreatörer som skapar, uppträder och regisserar cirkusföreställningar.

Circus Days and Nights har nominerats i följande kategorier:
Outstanding Digital Production,
Oustanding Achievement in Dramaturgy
Outstanding Achievement in Design
Outstanding Production

Internationell uppmärksamhet
Den nyskrivna operan Circus Days and Nights, med musik av Philip Glass och libretto av David Henry Hwang och Tilde Björfors, hade premiär på Malmö Opera i maj 2021. Föreställningen live-streamades och sågs av en stor internationell publik med med tittare från över 50 länder. Den internationella uppmärksamheten märktes även genom det stora antalet recensioner, bland annat i engelska The Guardian, amerikanska LA Times och mexikanska La Jornada.

Circus Days and Nights bygger på den amerikanske poeten Robert Lax sista diktsamling. Lax turnerade med bröderna Christianis cirkus i slutet av 40-talet, en tid som avspeglar sig i flera av hans verk. Föreställningen är en samproduktion mellan Cirkus Cirkör och Malmö Opera och ska turnera runt om i världen under de närmaste sju åren.

International Circus Awards
Totalt har 15 föreställningar från 12 olika länder valts ut av juryn, som består av 30 medlemmar från 15 länder. Cirkus Cirkörs och Malmö Operas cirkusopera har nominerats i fyra av de sju kategorierna.

International Circus Awards är ett nyinstiftat årligt återkommande pris som delas ut av The Contemporary Circus & Immersive Arts Center (CCIAC). Prisutdelning sker den 9 oktober kl 15 EST och streamas live.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Varje fredag skickar vi ut vårt brev med nyheter inom kulturområdet. Främst om kultur i Skåne, men även kulturtips från andra delar av landet (som den här texten) eller världen.