Kvinnoåret, Malmö Live och Peaches. Som en avslutning på Malmö Lives temaår 100 kvinnor, 100 år bjuder Peaches på en unik konsert och kvällen avslutas dessutom med en stor fest i Kuben för att fira ett år av kvinnliga konstnärer och musiker på Malmö Live.

Peaches har tillbringat mer än två decennier med att tänja på gränserna och bryta barriärer. Hon har bidragit till en dramatisk förändring av populärkulturens landskap då hon banat en djärv och sexuellt progressiv väg som har öppnat dörrarna för många. Genom musik, konst, film, teater, tv och böcker har hon utmanat stereotyper och sociala normer samt kämpat för hbtqia+-rättigheter och frågor om sexuell identitet. Hon har samarbetat med artister som Iggy Pop, Daft Punk och Major Lazer, och hennes musik har spelats i serier som The Handmaid’s Tale.

Under många år har Peaches spridit styrka och mod till sina medmänniskor genom en mix av artisteri och politik – på det unika sätt som bara hon kan. Nu fyller hennes album THE TEACHES OF PEACHES 20 år och detta firas med en exklusiv turné på utvalda platser i Europa, varav Malmö Live är en. Med stolthet bjuder vi in till denna konsert och avslutningsfest den 6 juni!

Vad: PEACHES
När: 6 juni 2022
Biljettsläpp: 4 februari kl. 10:00 på malmolive.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Varje fredag skickar vi ut vårt brev med nyheter inom kulturområdet. Främst om kultur i Skåne, men även kulturtips från andra delar av landet (som den här texten) eller världen.