Östgötateatern kommer nästa år sätta upp musikalen Amélie som på Jean-Pierre Jeunets flerfaldigt Oscarsnominerade film från 2001 (svensk titel Amelie från Montmartre) och är skapad av Daniel Messé, Nathan Tysen och Craig Lucas. 

Just nu söker de efter skådespelare både till huvudrollerna Amélie och Nino och till ett antal övriga roller.

Föreställningen har mycket sång, men även mycket talad dialog och färgstarka karaktärer. De roller som skådespelare och musikalartister nu har möjlighet att söka till är Amélie och hennes kärleksintresse Nino, såväl som till ett antal övriga roller.

– Vi sätter ihop pjäsen baserat på vår egen ensemble, men fyller även på med ytterligare skådespelare och musikalartister. Vi är glada att kunna erbjuda audition så att vi breddar vår kännedom om fältet och kan vara en öppen arbetsplats, säger Fanny Twardomanski, produktionschef på Östgötateatern.

Auditions kommer att hållas i Norrköping den 5 och 13 oktober. Den som söker ska vara tillgänglig för anställning hösten 2021, ha tidigare erfarenhet av musikal och en yrkesutbildning inom scenområdet. Sista ansökningsdatum är den 25 september.

Läs annonsen och se hur du söker här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Varje fredag skickar vi ut vårt brev med nyheter inom kulturområdet. Främst om kultur i Skåne, men även kulturtips från andra delar av landet (som den här texten) eller världen.

Scroll Up