Nu har du möjlighet att få en guidad visning på Carl Larsson-gården från din soffa. Via en ny app går det att besöka det berömda konstnärsparet Carl och Karin Larssons hem och få del av ett exklusivt material som endast är tillgängligt via appen.

Det är runt denna plats jorden snurrar – så märkvärdig är den”
Carl Larsson, Lilla Hyttnäs, Sundborn 1918

Den världsunika appen, som tagits fram i ett samarbete mellan Carl Larsson-gården, Norkay, Visit Dalarna och Tension Graphics, gör det möjligt för besökare att när som helst ta del av och uppleva Carl och Karin Larssons värld.

I appen kan du gå en guidad visning i familjen Larssons fantastiska konstnärshem. Varje rum är uppbyggt med 360°-foto som ger besökaren en känsla av att stå mitt i rummet. Du får ta del av Carls konstverk och Karins fantastiska textilier samt möjlighet att detaljstudera, vända och vrida på objekt skapade i 3D. Lyssna till skådespelaren Magnus Hård af Segerstad som lyfter upplevelsen ytterligare eller läs de texter som berättar om varje rum. Här finns också en tidslinje som i bild och text visualiserar familjen Larssons livshistoria.

– Det känns väldigt bra att appen nu äntligen blivit verklighet och vårt fina kulturarv kan presenteras för intresserade människor runt om i världen, säger Chia Jonsson, chef på Carl Larsson-gården.

Här finns alltså möjlighet att göra en guidad tur utan vare sig tidsmässiga, geografiska eller fysiska hinder. Carl Larsson-gården blir genom detta tillgänglig även för personer med funktionsvariationer som gör att de inte har möjlighet att delta i fysiska visningar på gården.

– Tanken om att skapa en digital visning av Carl och Karins unika hem och visa Carls vackra målningar är något som funnits med i arbetet med Carl Larsson-gården under många år, berättar Per Eriksson Pax, Creative Director på kommunikationsbyrån Norkay. Vi ser fram emot att bygga vidare på innehållet i appen med fler 360°-turer och exklusivt material för att visa mångsidigheten i Carls och Karins konstnärskap.

 

Om Carl Larsson-gårdens app

  • Lanseras den 28 maj 2021, på Carl Larssons födelsedag.
  • Finns för närvarande på svenska och engelska.
  • Appen finns för Android och iOS, den kostar 129 kr och tillgänglig att ladda ner där appar finns.