Sjöbo konsthalls första utställning för året presenterar Owe Gustafsons konstnärskap i en retrospektiv utställning. Owe Gustafson är en av våra mest uppskattade och folkkära tecknare, känd för sina illustrationer till bland annat Dagens Nyheter och för sina animationer till barnprogrammet Fem myror är fler än fyra elefanter.

Konsthallen är från och med den 9 mars öppen för besök enligt nedan:

  • Tisdag klockan 13-18
  • Onsdag klockan 13-18
  • Torsdag klockan 13-18
  • Fredag klockan 13-16
  • Lördag klockan 10-14

Maxantal 10 besökare samtidigt.

Visning av utställningen kan bokas under ordinarie öppettider, telefon: 0416-271 66 eller via e-post: konsthallen@sjobo.se. Senast klockan 14 dagen före planerat besök.

Maxtid för besök i konsthallen är 1 tim + 1 tim för eget skapande i Fantasia.

Håll avstånd till andra besökare – två meter gäller.

Om du upplever minsta symptom vänligen vänta med att besöka konsthallen tills du är frisk.

Owe Gustafson föddes 1940 i Eskilstuna och började redan som tonåring att illustrera för dagspressen, vilket banade väg för studier vid Konstfack under åren 1959- 1964. Allt sedan dess har han varit verksam i en mångfald av konstnärliga discipliner såsom teckning, måleri, skulptur, grafik, bokkonst och grafisk formgivning. I Owe Gustafsons verk samsas humorn med allvaret. Det lekfulla uttrycket har ofta en allvarsam eftersmak. Med en slagkraftig självklarhet förmedlar han sin underfundiga syn på tillvaron.

I Owe Gustafsons bildvärld kan allt hända och de mest självklara påståenden ifrågasättas. Han berör såväl stora som små ämnen. Inte sällan har hans verk en potential att förändra vår syn på vardagen och på sakernas tillstånd. 

I Owe Gustafson retrospektiva utställning presenteras ett halvt sekel av konstnärens illustrationer, animationer, grafik, teckningar, måleri, böcker och objekt. En stor del av utställningen fokuserar på Owe Gustafsons bildbidrag till den svenska barnkulturhistorien. Förutom att originalteckningar till barnprogrammet Fem myror är fler än fyra elefanter visas innehåller utställningen även en avdelning där barn och unga tillåts att stiga in i den bekanta bildvärlden och på olika sätt interagera med de pedagogiska djuren från programmet. Utställningsperioden omfattar även pedagogisk verksamhet riktad mot skolor.